Foto: Valdis Ošiņš

Ceptas aknas ir tradicionāls ēdiens uzreiz pēc medībām, tad gatavo aknu mērci ar saldo krējumu. Ziemā ēdienu papildina ar skābētiem kāpostiem. Recepti iesaka Mednieku un makšķernieku kluba "Zaube" biedrs Druvis Legzdiņš sadarbībā ar Zaubes savvaļas kulinārā festivāla komandu.

2880Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

medījuma aknas cūku tauki vai augu eļļa sīpoli sāls svaigi malti melnie pipari milti ola skābs krējums

Pagatavošana

1

Dienu pirms cepšanas aknas sagriež šķēlītēs 5–7 mm biezumā, izklapē no abām pusēm, apkaisa ar sāli un pipariem, izmaisa, pārklāj un liek vēsumā līdz nākamajai dienai. Aknas var arī iemarinēt maisījumā no olas, skābā krējuma un kādas karotes kviešu miltu.

2

Nākamajā dienā cep uz pannas sakarsētā eļļā vai cūku taukos. Var cept uz sakarsētām oglēm.

3

Var ēst uzreiz vai arī sacept daudz sīpolu, karstum­izturīgā traukā likt kārtām ceptos sīpolus un aknas un pasautēt vēl nedaudz karstā cepeškrāsnī.

4

Pannā, kurā aknas ceptas, var pagatavot mērcīti.

5

Ēd tāpat, ar zaļumiem un ceptiem vai vārītiem kartupeļiem. Piedevās labi der arī rīsi vai griķi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!