Foto: Valdis Ošiņš

Recepti iesaka Mednieku un makšķernieku kluba "Zaube" biedrs Druvis Legzdiņš sadarbībā ar Zaubes savvaļas kulinārā festivāla komandu.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

stirnu buka mīkstums (šķiņķis vai plecs) ķiploki sīpoli citronu sula majonēze sāls svaigi malti melnie pipari kadiķogas

Pagatavošana

1

Stirnu buka mīkstuma gaļu (šķiņķi, plecu) attīra no cīpslām, sagriež 3x3 cm gabaliņos. Liek traukā, apber ar sāli, pipariem, saspiestām ķiploku daiviņām, saberztām kadiķogām (ne vairāk kā 5–6 ogas uz kilogramu gaļas, to garša ir ļoti izteikta un var pārmākt citas sastāvdaļas). Pārlej citronu sulu tā, lai tā pārklāj gaļu, visu izmaisa. Uzliek vāku, un tā marinē gaļu vēsumā trīs dienas.

2

Pēc trīs dienām pievieno majonēzi, izmaisa, pārsedz un vēsā vietā atstāj ievilkties vēl divas dienas.

3

Vienu dienu pirms cepšanas piegriež sīpolus un samaisa. Atkal liek vēsumā marinēties zem vāka.

4

Cepšanas dienā šašlikus ver uz iesmiem un cep uz karstām oglēm. Cepot var apslacīt ar ūdeni, lai sulīgāki.

5

Bauda kopā ar zaļumiem un salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!