Foto: Privātā arhīva foto
Pārbaudītu gurķu ieburkošanas recepti ziemas krājumiem iesaka Kristīne Zakrevska.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gurķi melnie pipari diiļļu kāti un ziedi mārrutku lapas ķiršu lapas upeņu lapas ķiploki MARINĀDEI:3 lūdens400 gcukurs400 mltomātu mērce400 mletiķis (9%)4 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, tomātu mērci un uzkarsē, līdz ūdens vārās, bet cukurs un sāls ir izkusis. Pievieno etiķi, nogriež liesmu.

2

Rūpīgi izmazgātā burkās (katrā) iemet 5-6 piparus, tad liek gurķus pamīšus ar diļļu kātiem un ziediem, pievieno vienu mārutku lapu, pāris upeņu un ķiršu lapas. Katrā burkā liek arī 2-3 nomizotas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Burku saturu pārlej ar verdošu marinādi.

3

Burkas liek katlā ar verdošu ūdeni un pasterizē. Katlā ieliek termometru, un, kad sasniegti +85 °C, to uzskata par karsēšanas sākumu. Puslitra un litra burkas karsē aptuveni 20–25 minūtes, trīslitru burkas karsē 30–35 minūtes.

4

Burkas izņem no ūdens un aizskrūvē ar vāciņiem (vāciņi iepriekš piecas minūtes jānovāra ūdenī). Burkas satin segās un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!