Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, tomātu mērci un uzkarsē, līdz ūdens vārās, bet cukurs un sāls ir izkusis. Pievieno etiķi, nogriež liesmu.
Rūpīgi izmazgātā burkās (katrā) iemet 5-6 piparus, tad liek gurķus pamīšus ar diļļu kātiem un ziediem, pievieno vienu mārutku lapu, pāris upeņu un ķiršu lapas. Katrā burkā liek arī 2-3 nomizotas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Burku saturu pārlej ar verdošu marinādi.
Burkas liek katlā ar verdošu ūdeni un pasterizē. Katlā ieliek termometru, un, kad sasniegti +85 °C, to uzskata par karsēšanas sākumu. Puslitra un litra burkas karsē aptuveni 20–25 minūtes, trīslitru burkas karsē 30–35 minūtes.
Burkas izņem no ūdens un aizskrūvē ar vāciņiem (vāciņi iepriekš piecas minūtes jānovāra ūdenī). Burkas satin segās un atdzesē.
Lai labi garšo!