30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgmīdijas200 mlbaltvīns neliela pētersīļu buntīte1 čili pipars daži timiāna zariņi2 ķiploka daiviņas0.5 TKsāls2 seleriju kāti2 ĒKmedus
Pagatavošana
1
Katliņā izkausē un uzkarsē sviestu. Sviestā apcep purava ripiņas un pievieno dažus timiāna zariņus un sakapātus pētersīļus. Pievieno arī smalki sakapātas ķiploka daiviņas un čili.
2
Kad viss apcepies, pievieno sāli un baltvīnu. Uzkarsē visu.
3
Katlā ber mīdijas un noslēdz vāku. Ļauj tām karsēties, līdz atvērušās. Tas prasīs apmēram 5 minūtes.
4
Šajā brīdi var pievienot papildu garšas, kādas sirds kāro – zilo sieru, saldo krējumu, cieto sieru utt. Bet arī bez tiem mīdijas būs ļoti gardas.
5
Pasniedz karstas, ar bageti. Neatvērušās mīdijas nekādā gadījumā ar varu nevajag nevērt vaļā, tās nav paredzētas ēšanai.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit