Foto: Privātais ahīvs
Ziemā plūmes želejā būs jau gatavs deserts, ko baudīt vakariņu noslēgumā, pasniedzot ar svaigi kultu puturējumu. Pārbaudītu recepti bagātīgās plūmju ražas ieburkošanai iesaka Aija Jakubone.
30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

plūmes ūdens cukurs želatīns

Pagatavošana

1

Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru pēc garšas, bet labi daudz, lai sīrups būtu krietni salds, jo plūmes ļoti uzsūc saldumu. Vāra, līdz cukurs izkusis un sīrups burbuļo.
* Šajā receptē vari pašpikot aptuvenās cukura un ūdens proporcijas sīrupam.

2

Plūmēm izņem kauliņus (slinkajā variantā kauliņus atstāj). Ogas liek sterilizētās burkās, pārber ar želatīnu, uz 500-750 ml burku berot aptuveni 1 ĒK.

3

Pārlej plūmes ar verdošu cukura sīrupu, burkas nekavējoties aizvāko ar sterilizētiem vākiem. Katru burku saskalina, apgriež ar vākiem uz leju un ietin segās, ļaujot pilnībā atdzist.

4

Uzglabā vēsā vietā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!