Gaļas bumbiņas nu reiz ir tas ēdiens, kas nekad neizies no modes, un katrai saimniecei ir savi knifiņi, kā piešķirt apetītlīgi brūnajām bumbiņām sulīgumu. Klasisku, pavisam vienkārši pagatavojamu vakariņu recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Maizi pārlej ar pienu, izmērcē un ar rokām samīca vai sablendē ar rokas blenderi viendabīgā masā. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.
Bļodā liek gaļu, pievieno izmērcēto maizi, sāli, piparus, muskatriekstu, ķiplokus un mīca pāris minūtes, līdz masa viendabīga. Tad no masas veido nelielas bumbiņas.
Pannā uzkarsētā eļļā, kurai pievienots sviests, bumbiņas apcep uz liesmas, kas nedaudz lielāka par vidējo, līdz tās ir skaisti brūnas no visām pusēm. Bumbiņas cepšanas laikā uzmanīgi apgriež, cenšoties nepārdurt apvalku, citādi tās zaudēs sulīgumu.
Pasniedz ar tomātu un gurķu salātiem, kas aizdarīti ar krējumu un zaļumiem.
Lai labi garšo!