Jolo virtuve - 115
Foto: Privātais arhīvs

Gaļas bumbiņas nu reiz ir tas ēdiens, kas nekad neizies no modes, un katrai saimniecei ir savi knifiņi, kā piešķirt apetītlīgi brūnajām bumbiņām sulīgumu. Klasisku, pavisam vienkārši pagatavojamu vakariņu recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gliellopa maltā gaļa0.5 glāzepiens2 baltmaizes šķēles3 ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari šķipsnamalts muskatrieksts

Pagatavošana

1

Maizi pārlej ar pienu, izmērcē un ar rokām samīca vai sablendē ar rokas blenderi viendabīgā masā. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

2

Bļodā liek gaļu, pievieno izmērcēto maizi, sāli, piparus, muskatriekstu, ķiplokus un mīca pāris minūtes, līdz masa viendabīga. Tad no masas veido nelielas bumbiņas.

3

Pannā uzkarsētā eļļā, kurai pievienots sviests, bumbiņas apcep uz liesmas, kas nedaudz lielāka par vidējo, līdz tās ir skaisti brūnas no visām pusēm. Bumbiņas cepšanas laikā uzmanīgi apgriež, cenšoties nepārdurt apvalku, citādi tās zaudēs sulīgumu.

4

Pasniedz ar tomātu un gurķu salātiem, kas aizdarīti ar krējumu un zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!