Foto: Valta Klints

Vienkārši pagatavojamu, sātīgu grūbu salātu recepti iesaka Zane Metla, kā arī Vegānfestivāla, kas notiks jau 12. augustā, radošā komanda.

40Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 ggrūbas3 nelieli gurķi1 bundža konservētas kukurūzas pēc garšaspiparmētras via pētersīļi15 saulē kaltēti tomāti eļļā3 ĒKeļļa no kaltēto tomātu burciņas1 ĒKcitronu sula pēc garšassāls un malti pipari1 ĒKkūpinātas paprikas pulveris

Pagatavošana

1

Grūbas noskalo. Liek mērcēties vismaz uz 1 stundu (jo ilgāk tās tiek mērcētas, jo pilnīgākas tās izvārīsies).

2

Vāra aptuveni 30 minūtes, ūdeni pievieno divreiz vairāk par grūbām. Kad viss ūdens izvārījies, grūbas ir gatavas. Grūbas atdzesē (var uzreiz iemaisīt karoti eļļas, lai novērstu grūbu salipšanu).

3

Gurķus un saulē kaltētos tomātus sagriež nelielos gabaliņos un pievieno grūbām. Pievieno kukurūzu, kam noliets šķidrums, pārlej salātus ar eļļu no kaltēto tomātu burciņas un pievieno garšvielas. Pirms pasniegšanas, salātiem pievieno svaigi sagrieztas piparmētru vai pētersīļu lapiņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!