Foto: Valta Klints
Gardu diļļu mērci ķiploku grauzdiņu, dārzeņu salmiņu vai čipsu iemērcēšanai var pagatavot arī bez piena produktiem un majonēzes. Recepti iesaka Zane Metla.
5Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gcietais tofu2 ĒKvegāniskais bezpiedevu jogurts1 ĒKcitronu sula1 ĒKeļļa pēc garšassāls un melnie pipari1 diļļu bunte

Pagatavošana

1

Tofu sadrupina biezpienam līdzīgā masā. Iemaisa jogurtu un atstāj istabas temperatūrā ierūgt (ideāli, ja to var izdarīt iepriekšējā vakarā un atstāt uz nakti). Dilles sakapā.

2

Blenderī liek iepriekš sagatavoto tofu masu, daļu diļļu, pievieno eļļu un citronu sulu, sāli, piparus pēc garšas, kārtīgi sablendē.

3

Ja masa šķiet par biezu, tai pievieno papildu jogurtu vai sojas pienu. Beigās atsevišķi sagriež svaigas dilles un iemaisa jau gatavajā masā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!