Foto: Publicitātes foto
Karsto un tveicīgo laiku nomainījusi rudenīga veldze, tāpēc atkal ir īstais laiks atpūtu pludmalē aizstāt ar citu Latvijas vietu apskati, doties dabā un baudīt ne vien mūsu zemes skaistumu, bet arī kādu stiprinošu piknika maltīti! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā gardu sviestmaižu recepti rudenīgam piknikam.
10Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 rudzu maizes šķēles200 gvārītas vistas gaļa, sasmalcināta1 gurķis, kubiņos1 TKgraudu sinepes40 gvalriekstu kodoli100 ggrieķu jogurts pēc garšasbaziliks, sasmalcināts pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Lielā bļodā samaisa vistas gaļu, gurķus, valriekstus.

2

Citā trauciņā samaisa turku jogurtu ar sinepēm un bazilika lapiņām.

3

Mērci kopā ar vistu un pārējām sastāvdaļām sajauc viendabīgā maisījumā, pievienojot sāli un melnos piparus pēc garšas.

4

Uz vienas maizes šķēles uzsmērē aptuveni 1 ĒK. vistas salātu (ja izmanto lielas maizes šķēles, jāuzsmērē aptuveni 2 ĒK), izlīdzina un piespiež ar otru maizes šķēli.

5

Pirms pasniegšanas, sendvičus pārgriež uz pusēm, lai uzkodas būtu ērtākā izmērā!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!