Foto: Privātais ahīvs

Mango, saldais krējums, iebiezinātais piens un cepumi – tikai šīs četras sastāvdaļas tev būs nepieciešams sarūpēt, lai zibenīgi uzburtu atsvaidzinoši sulīgu torti. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Sastāvdaļas paredzētas 22 cm diametra kūkas veidnei. Ja vēlas lielāku kūku, sastāvdaļas dubulto.

20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gatavi mango200 mlsaldais krējums 35%150 giebiezinātais piens200 gcepumi "Selga" vai "Digestive"

Pagatavošana

1

Mango nomizo, izņem kauliņu, mīkstumu sagriež plānās šķēlēs.

2

Saldo krējumu saputo vijīgās putās, tad pievieno iebiezināto pienu un viegli iekuļ, piesargājoties, lai nepārkultu krēmu.

3

Veidnes apakšā liek cepumus, ja nepieciešams, nolaužot tiem maliņas, lai pielāgotu trauka formai (vienkāršākam rezultātam vari kārtot torti taisnstūrveida traukā). Virs cepumu kārtas ziež krēmu, tad izkārto mango šķēlītes, tad atkal liek cepumus, krēmu un mango, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

4

Tortes malas pārziež ar krēmu. Ja vēlas, torti var nobeigumā pārkaisīt ar kokosriekstu skaidiņām.

5

Līdz pasniegšanai liek torti ledusskapī uz vismaz divām stundām, lai cepumi pa šo laiku piesūktos ar krēmu un torte būtu vieglāk sagriežama.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!