25Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
0.5 glāzemiežu pilngradu pārslas1.5 glāzesrīsu piens150 mlūdens2 saujassmiltsērkšķi2.5 ĒKbrūnais cukurs4 ĒKmedus1 saujamellenes vai kazenes0.5 TKkanēlis3 plūmes (svaigas vai žāvētas)
Pagatavošana
1
Katliņā ieber smiltsērkšķus, pievieno nedaudz ūdens, kā arī cukuru un medu. Vāra 5-7 minūtes, līdz cukurs ir izkusis, bet ūdens – nostājies.
2
Smiltsērkšķu mērci sablendē un izkāš caur sietiņu, ļauj nedaudz atdzist.
3
Katliņā liek vārīties rīsu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
4
Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes un mellenes vai kazenes. Visam pārber kanēli.
Lai labi garšo!
BrokastisLaunagsĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBrūnais cukursKanēlisMedusMellenesPlūmesŪdensviegliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteSmiltsērkšķiRīsu piensPutras un biezputrasMiežu pārslas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit