Foto: Publicitātes foto
Ātri pagatavojama, garšīga un veselīga putra ir viena no labākajām brokastu izvēlēms. Kulinārijas bloga "Upene.lv" autore Annija Mihelsone un "Dobeles dzirnavnieks" skaidro, kā pagatavot miežu pilngraudu putru ar smiltsērkšķu mērci, mellenēm un kanēli.
25Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 glāzemiežu pilngradu pārslas1.5 glāzesrīsu piens150 mlūdens2 saujassmiltsērkšķi2.5 ĒKbrūnais cukurs4 ĒKmedus1 saujamellenes vai kazenes0.5 TKkanēlis3 plūmes (svaigas vai žāvētas)

Pagatavošana

1

Katliņā ieber smiltsērkšķus, pievieno nedaudz ūdens, kā arī cukuru un medu. Vāra 5-7 minūtes, līdz cukurs ir izkusis, bet ūdens – nostājies.

2

Smiltsērkšķu mērci sablendē un izkāš caur sietiņu, ļauj nedaudz atdzist.

3

Katliņā liek vārīties rīsu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

4

Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes un mellenes vai kazenes. Visam pārber kanēli.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!