Foto: Vida Press
Sulīgs rudens augļu krambls ar zeltainām smilšu mīklas dumstalām ir viens no vienkāršāk pagatavojamiem ceptajiem desertiem. Cel to galdā karstu, papildinot ar vaniļas mērci vai saldējuma bumbu.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 plūmes4 āboli3.5 ĒKcitronu sula150 gbrūnais cukurs2 TKvaniļas ekstrakts2 TKciete2 ĒKūdens200 gsaldētas ogas DRUMSTALĀM:125 gmīksts sviests150 gbrūnais cukurs1 TKvaniļas ekstrakts150 gmilti110 gauzu pārslas1 šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Plūmēm izņem kauliņus, sagriež tās šķēlēs. Āboliem izņem sēklotnes, sagriež tos šķēlēs.

3

Pannā liek visas pildījuma sastāvdaļas, izņemot saldētās ogas, un maisot karsē aptuveni 10 minūtes, līdz masa sāk sabiezēt. Tad iemaisa saldētās ogas.

4

Lej masu karstumizturīgā veidnē.

5

Visas drumstalu sastāvdaļas liek bļodā un, drupinot un viegli berzējot sastāvdaļas ar pirkstu galiem, veido drumstalas.

6

Drumstalas ber traukā virs pildījuma. Cep 30-35 minūtes, līdz drumstalas ir zeltainas un pildījums burbuļo.

7

Pasniedz, pārslakot ar vaniļas mērci (kā to pagatavot mājās, uzzināsi, izlasot šo recepti) vai papildinot ar saldējuma bumbu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!