Foto: DELFI

Ierasto siļķi "kažokā" pamēģini aizstāt ar mazsālīta laša kārtojumu - viesi būs sajūsmā! Šādu variāciju baudīju zivju restorānā "Nar&Sharab", viesojoties Azerbaidžānā un gara acīm redzu, ka šie salāti var uzsākt uzvaras gājienu arī Latvijas virtuvē.

12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gmazsālīts lasis3 gab.kartupeļi3 gab.olas1 gab.sīpoli100 gbezpiedevu jogurts50 gmajonēze1 ĒKetiķis1 TKcukurs1 ĒKūdens pēc garšassojas mērce1 gab.ledus salāti100 gsiers

Pagatavošana

1

Smalki sagriež sīpolu un pagatavo marinādi no etiķa, cukura un ūdens. Uz desmit minūtēm sīpolus liek iemarinēties.

2

Novāra kartupeļus ar mizu, atdzesē, noņem mizu un sarīvē. Liek tos kā pirmo kārtu.

3

Gatavo mērci, sajaucot bezpiedevu jogurtu ar majonēzi. Var pievienot pavisam nedaudz sojas mērces.

4

Cieti novārītās olas noloba un atdala baltumus no dzeltenumiem. Atsevišķi tos sarīvē. Kā salātu otro kārtu liek tieši olu baltumus un tad apziež to ar mērci.

5

Kā trešo kārtu liek mazsālītā laša gabaliņus. Virs tā kārto nosusinātus marinētos sīpolus.

6

Kā ceturto kārtu liek ledus salāta gabaliņus un olu dzeltenumus. Pārklāj ar mērci.

7

Virskārtu pārber ar sieru, rotā ar laša gabaliņiem vai sarkanajiem ikriem. Liek ledusskapī vismaz divas stundas savilkties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!