Ierasto siļķi "kažokā" pamēģini aizstāt ar mazsālīta laša kārtojumu - viesi būs sajūsmā! Šādu variāciju baudīju zivju restorānā "Nar&Sharab", viesojoties Azerbaidžānā un gara acīm redzu, ka šie salāti var uzsākt uzvaras gājienu arī Latvijas virtuvē.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Smalki sagriež sīpolu un pagatavo marinādi no etiķa, cukura un ūdens. Uz desmit minūtēm sīpolus liek iemarinēties.
Novāra kartupeļus ar mizu, atdzesē, noņem mizu un sarīvē. Liek tos kā pirmo kārtu.
Gatavo mērci, sajaucot bezpiedevu jogurtu ar majonēzi. Var pievienot pavisam nedaudz sojas mērces.
Cieti novārītās olas noloba un atdala baltumus no dzeltenumiem. Atsevišķi tos sarīvē. Kā salātu otro kārtu liek tieši olu baltumus un tad apziež to ar mērci.
Kā trešo kārtu liek mazsālītā laša gabaliņus. Virs tā kārto nosusinātus marinētos sīpolus.
Kā ceturto kārtu liek ledus salāta gabaliņus un olu dzeltenumus. Pārklāj ar mērci.
Virskārtu pārber ar sieru, rotā ar laša gabaliņiem vai sarkanajiem ikriem. Liek ledusskapī vismaz divas stundas savilkties.
Lai labi garšo!