Foto: Vida Press
Tartaru var pagatavot ne vien no liellopa gaļas vai laša, bet arī no krēmīgā avokado mīkstuma, pilnai laimei papildinot kompozīciju ar mīksti vārītām olām un grauzdētu maizīti. Karaliskas brokastis!
15Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 lielas olas grauzdētas maizes šķēles pasniegšanai2 gatavi avokado1 čili pipars, sakapāts ķiploka daiviņas, sasmalcinātas1 laima sula10 gkinza, sakapāta15 mlolīveļļa šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Olas (ar čaumalām) liek katiņā, pārlej ar ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, ar karoti maisa ūdeni vienā virzienā, lai rastos virpulis. Vāra olas 1 minūti, pieraugot, lai turpinas virpuļveida kustība katliņā.

2

Tad nekavējoties izceļ olas no katliņa un liek ledainā ūdenī. Atdzesē 10 minūtes.

3

Pa to laiku gatavo tartaru, Nomizo avokado, izņem kauliņus, bet mīkstumu sagriež mazos kubiņos.

4

Kubiņus liek bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa.

5

Izmantojot konditorejas riņķus vai piemērotas formas glāzes uz katra šķīvja veido tartara tornīti. Uzmanīgi noloba olas, liek virs tartara.

6

Pasniedz ar grauzdētu maizi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!