Foto: Paula Freimane

Recepte, ar ko valsts svētkos pārsteigt visus, jo šī kūka ir bez cukura, sviesta un miltiem un, protams, skaisti sarkanbaltsarkana. Recepti iesaka pašmāju fitnesa zvaigzne Paula Freimane.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:200 gdateles200 grieksti PILDĪJUMAM:4 ĒKmedus800 gzemenes45 gželatīns400 gkrēmsiers "Philadelphia LIght"200 gbezpiedevu jogurts20 gstēvija

Pagatavošana

1

Dateles sasmalcina. Riekstus samaļ, pievieno datelēm un samaisa. Klāj masu kūkas veidnē ar noņemamām malām, izlīdzina.

2

15 g želatīna pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens, uzbriedina.

3

Sablendē zemenes ar medu. Masu sadala divās daļās. Pusei masas pievieno karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu. Lej masu uz kūkas pamatnes, liek ledusskapī uz stundu.

4

Pusi no atlikušā želatīna pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens, uzbriedina.

5

Krēmsieram pievieno bezpiedevu jogurtu un stēviju. Maisot karsē, līdz masa ir ieguvusi lejamu konsistenci. Pievieno un iemaisa karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu. Lej krēma masu virs zemeņu masas kārtas un liek ledusskapī uz stundu.

6

Pēc stundas uzbriedina un karsta ūdens peldē izkausē atlikušo želatīnu, iemaisa atlikušajā zemeņu masā. Lej zemeņu masu virs krēma masas un liek ledusskapī vēl uz pāris stundām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!