Foto: LTV publicitātes foto

Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas. Sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. "Klajumu" saimniece Ilze Stabulniece skaidro, kā gatavojama pildīta Daugavas līdaciņa.

60Minūtes
6Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

1 līdaka1 sīpols2 vārīti burkāni200 gkūpināts cauraudzītis majonēze rotāšanai1 buntīte pētersīļu

Pagatavošana

1

Līdakai pārgriež vēderu un uzmanīgi novelk ādu, to nesaplēšot, bet centrālo asaku, asti un galvu atstājot klāt.

2

Visu gaļu uzmanīgi atbrīvo no asakām un divas reizes samaļ gaļas mašīnā, piemaļot arī burkānus un sīpolu.

3

Pievieno sasmalcinātu kūpinājumu un samīca visu kopā viendabīgā masā.

4

Iegūto masu blīvi pilda atpakaļ līdakas ādā un ādu rūpīgi sašuj ciet ar kokvilnas vai linu diegu, veidojot atkal atpakaļ veselu līdaciņu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30-40 minūtes.

5

Rotā ar majonēzes restīti un svaigiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!