Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas. Sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. "Klajumu" saimniece Ilze Stabulniece skaidro, kā gatavojama pildīta Daugavas līdaciņa.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Līdakai pārgriež vēderu un uzmanīgi novelk ādu, to nesaplēšot, bet centrālo asaku, asti un galvu atstājot klāt.
Visu gaļu uzmanīgi atbrīvo no asakām un divas reizes samaļ gaļas mašīnā, piemaļot arī burkānus un sīpolu.
Pievieno sasmalcinātu kūpinājumu un samīca visu kopā viendabīgā masā.
Iegūto masu blīvi pilda atpakaļ līdakas ādā un ādu rūpīgi sašuj ciet ar kokvilnas vai linu diegu, veidojot atkal atpakaļ veselu līdaciņu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30-40 minūtes.
Rotā ar majonēzes restīti un svaigiem pētersīļiem.
Lai labi garšo!