7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
200 gcepumi "Selga"60 gkausēts sviests1 ljogurts1 mazā bundžiņa konservētu ananasu15 gželatīns1 glāzecukurs1 svaigs ananass
Pagatavošana
1
Cepumus sablendē un samaisa ar mīkstu sviestu.
2
Masu ber kūkas formā un izlīdzina, ar rokām cieši piespiežot pie pamatnes. Liek trauku ledusskapī atdzesēties, tikmēr gatavo jogurta masu.
3
Želatīnu pārlej ar 50 ml vēsa ūdens un uzbriedina. Ananasiem nolej sīrupu, konservētos augļus sīki sasmalcina.
4
Bļodā lej jogurtu, pievieno ananasu sīrupu, ananasu gabaliņus, iemaisa karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu. Jogurta masu lej virs cepumu pamatnes, liek ledusskapī uz pāris stundām.
5
Pirms pasniegšanas pannā liek plānas nomizota, svaiga ananasa šķēles, pārber ar cukuru un, pēc brīža apgriežot uz otru pusi, karamelizē, līdz cukurs izkusis.
6
Tad liek karamelizētos ananasus virs kūkas, griež kūku gabalos un pasniedz.
Lai labi garšo!
Ātri pagatavojami ēdieniZiemassvētku receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniPasniegt atdzesētuAnanasiCukursJogurtsSviestsTortes un kūkasŽelatīnsBez termiskas apstrādesCepumiKūkas bez cepšanas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit