Foto: Vida Press
Gatavojot siera kūkas, parasti tiek izmantoti tādi "grēcīgi" produkti kā trekns saldais krējums, krēmiers vai maskarpone. Ja vēlies sevi palutināt ar gardu kūciņu, izvairoties no liekām kalorijām, šī vieglā un gaisīgā jogurta kūka būs lieliska izvēle.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gcepumi "Selga"60 gkausēts sviests1 ljogurts1 mazā bundžiņa konservētu ananasu15 gželatīns1 glāzecukurs1 svaigs ananass

Pagatavošana

1

Cepumus sablendē un samaisa ar mīkstu sviestu.

2

Masu ber kūkas formā un izlīdzina, ar rokām cieši piespiežot pie pamatnes. Liek trauku ledusskapī atdzesēties, tikmēr gatavo jogurta masu.

3

Želatīnu pārlej ar 50 ml vēsa ūdens un uzbriedina. Ananasiem nolej sīrupu, konservētos augļus sīki sasmalcina.

4

Bļodā lej jogurtu, pievieno ananasu sīrupu, ananasu gabaliņus, iemaisa karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu. Jogurta masu lej virs cepumu pamatnes, liek ledusskapī uz pāris stundām.

5

Pirms pasniegšanas pannā liek plānas nomizota, svaiga ananasa šķēles, pārber ar cukuru un, pēc brīža apgriežot uz otru pusi, karamelizē, līdz cukurs izkusis.

6

Tad liek karamelizētos ananasus virs kūkas, griež kūku gabalos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!