Foto: Privātais arhīvs
Saldēta kārtainā mīkla ir produkts, ko leduskkapī vienmēr vajadzētu turēt pa ķērienam, lai reizēs, kad sakārojas panašķoties, pavisam ātri un vienkārši varētu izcept saldus vai sāļus gardumiņus. Kraukšķīgu kārtainās mīklas standziņu recepti iesaka Anita.
30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

saldēta kārtainā mīkla ola pārziešanai sezama sēklas pārkaisīšanai sāls vai cukurs

Pagatavošana

1

Atlaidina mīklas plāksnes. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Mīklas plāksnes apsmērē ar olu (vieglāk to darīt, kamēr mīkla ir vēl mazliet sasalusi un nav pavisa atlaidusies).

3

Plāksnes ar asu nazi, picas vai cepumu rullīti sagriež garenās sloksnītēs, liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

4

Pārkaisa ar sāli vai cukuru un sezama sēkliņām

5

Liek krāsnī cepties uz 20 minūtēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!