No gaļas zupām vispopulārākās ir vistas buljona un kūpinātas cūkgaļas zupas, piemēram, skābeņu vai šķelto zirņu zupa. Taču ir viena zupa, veģetāra vai ar gaļu, kas garšo ikvienam latvietim – biešu zupa. Vasarā to gatavojam ar kefīru, bet rudenī un ziemā – ar saknēm, gaļu. Kustības "Rimi labākai dzīvei" šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā izmēģināt savu iecienītākās biežu zupas recepti ar skābajiem kāpostiem, kas īpaši iederēsies ziemas sezonā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomizo un sagriež visus dārzeņus un saknes vienādos gabalos. Nav svarīgi, vai tās ir strēmelītes vai kubiņi, jo garšu šī nianse nemainīs.
Sagrieztos dārzeņus pirms vārīšanas nepieciešams apcept katlā, pievienojot eļļu.
Kad dārzeņi apcepti, tiem pievieno buljonu un grūbas.
Līdzko zupa sāk vārīties, samazina temperatūru uz pusi un liek katlam vāku. Turpina vārīt vismaz 40 minūtes.
Kad zupa gatava, tai ļauj ievilkties vismaz 20 minūtes, bet visgardākā zupa būs nākamajā dienā – otrreiz sildīta.
Zupu pasniedz ar zaļumiem, un, ja vēlas zupai piešķirt papildu asumu, pievieno arī sinepes.
Lai labi garšo!