Ziemassvētku laiks bez piparkūkām ir teju neiedomājams. Kraukšķīgas, lielas, mazas, apgleznotas un citādi dekorētas – tās liekam uz galda un dāvinām tuviniekiem. Kad piparkūkas gatavojam paši, to patīkamais aromāts namu padara mājīgu un rada svētku noskaņu. Piparkūku gatavošanas veidi un garšvielu salikumi var būt ļoti dažādi. Ja vēlies šajos svētkos pagatavot jaunu piparkūku versiju, iedvesmojies no "Rimi" gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska piedāvātās receptes.

"Šo recepti es ieguvu no kāda laba drauga, kurš man pavēra citu skatu uz šī klasiskā Ziemassvētku našķa gatavošanu. Vegānās piparkūkas garšo vienlīdz labi, turklāt ir vienkāršāk pagatavojamas – mīkla nav jāplaucē, tikai jāsajauc," stāsta Normunds.

720Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gmandeļu milti150 gsamaltas dateles120 gkokosa eļļa110 mlkļavu vai bērzu sulas sīrups0.5 TKcepamais pulveris130 gspeltas kviešu milti2 ĒKpiparkūku garšviela

Pagatavošana

1

Sajauc samaltas dateles ar mandeļu miltiem, pievieno kokosa eļļu (istabas temperatūrā) un sīrupu.

2

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un maltām piparkūku garšvielām.

3

Sajauc visu kopā un cītīgi izmīca mīklu. Ietin cepampapīrā vai plēvē un liek ledusskapī uz nakti vai ilgāk.

4

Ar piparkūku mīklu ir tā – jo ilgāku laiku tā nostāvas, jo vairāk garšu atraisās. Šai mīklai gan labāk nevajadzētu stāvēt ilgāk par nedēļu, jo tajā ir dateles, kas var saskābt.

5

Karsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Izrullē mīklu un izspiež formiņas.

6

Cep piparkūkas 10 minūtes, bet uzmana, lai neapdeg, jo mandeļu milti kļūst brūni ātrāk. Atdzesē un izgaršo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!