Taisnības labad jāpiebilst, ka nāksies vismaz pāris stundas pagaidīt, līdz kūka savelkas un vislabāk tā garšos nākamajā dienā pēc pagatavošanas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Prjaņikus šagriež aptuveni 1 cm biezās sķēlēs, nogrieztos galiņus un drumstalas sasmalcina ar rokām vai virtuves kombainā.
Banānus noloba, sagriež šķēlītēs.
Bļodu izklāj ar pārtikas plēvi. Liek bļodas apakšā kārtu prjaņiku šķēlīšu, devīgi pārklāj tās ar krējumu, virs krējuma liek kārtu banānu ripiņu, tad atkal prjaņikus, krējumu un banānus, līdz visas sastāvdaļas izbeigušās. Pēdējai jābūt krējuma kārtai.
Piepildīto trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un plēvi nostiprina gar bļodas malām. Liek bļodu ledusskapī uz 6 līdz 8 stundām vai uz visu nakti.
Izņem bļodu no ledusskapja, no tās virspuses noņem pārtikas plēvi. Izgāž kūku uz attiecīga izmēra šķīvja. Pārziež ar krējumu, pārkaisa ar prjaņiku drumstalām, griež šķēlēs un pasniedz.
Lūk, video, kur vari izsekot kūkas tapšanai soli pa solim.
Lai labi garšo!