Jauno gadu daudzi ir sākuši ar apņemšanos ēst veselīgāk un sākt vairāk nodarboties ar sportu. Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju, sadarbībā ar veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autori, fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvājam vienkāršu, veselīgu salātu recepti ar jau aprēķinātu uzturvērtību.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistas fileju sagriež strēmelītēs, liek uz sakarsētas pannas ar pretpiedeguma pārklājumu, apcep un zem vāka sautē.
Sīpolus sagriež ripiņās un iemarinē – uzlej etiķi. Noliek malā.
Kad liekais šķidrums no vistas filejas ir iztvaikojis, pievieno sīpolus ar etiķi, sojas mērci, garšvielas. Turpina tvaicēt, līdz gaļa ir mīksta.
Pa to laiku strēmelītēs sagriež papriku, gurķi, zaļumus. Turku zirņiem nolej lieko šķidrumu.
Gatavo gaļu pievieno sagrieztajiem dārzeņiem, turku zirņiem, Korejas burkāniem (lūk, recepte, kā tos pagatavot mājās), samaisa, kārto uz šķīvjiem un bauda!
Ēdiena uzturvērtība (100 g)
Olbaltumvielas – 7,5 g
Oglhidrāti – 7,1 g
Tauki – 2,4 g
Kilokalorijas – 75
Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.