Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Jauno gadu daudzi ir sākuši ar apņemšanos ēst veselīgāk un sākt vairāk nodarboties ar sportu. Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju, sadarbībā ar veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autori, fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvājam vienkāršu, veselīgu salātu recepti ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

25Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

550 gvistas fileja200 gsīpoli480 gturku zirņi (2 bundžiņas)295 gkonservēta kukurūza180 gpaprika (1 gab.)400 ggurķs (1 garais gurķis)300 gKorejas burkāni pēc garšaszaļumi pēc garšascitronpipari pēc garšasaveņu, vīnogu vai ābolu etiķis pēc garšassojas mērce

Pagatavošana

1

Vistas fileju sagriež strēmelītēs, liek uz sakarsētas pannas ar pretpiedeguma pārklājumu, apcep un zem vāka sautē.

2

Sīpolus sagriež ripiņās un iemarinē – uzlej etiķi. Noliek malā.

3

Kad liekais šķidrums no vistas filejas ir iztvaikojis, pievieno sīpolus ar etiķi, sojas mērci, garšvielas. Turpina tvaicēt, līdz gaļa ir mīksta.

4

Pa to laiku strēmelītēs sagriež papriku, gurķi, zaļumus. Turku zirņiem nolej lieko šķidrumu.

5

Gatavo gaļu pievieno sagrieztajiem dārzeņiem, turku zirņiem, Korejas burkāniem (lūk, recepte, kā tos pagatavot mājās), samaisa, kārto uz šķīvjiem un bauda!

Ēdiena uzturvērtība (100 g)

Olbaltumvielas – 7,5 g
Oglhidrāti – 7,1 g
Tauki – 2,4 g
Kilokalorijas – 75

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!