citronu krēma kūkas lemon bars
Foto: Shutterstock
Ziemai piestāv kārumi ar atsvaidzinošo un uzmundrinošo citrusu garšu. Kārdinošo citronu krēma kūciņu kraukšķīgā mīklas pamatne un patīkami skābenais krēms veido nevainojamu garšu saskaņu katrā kumosā.

Pirms sāc gatavot, jau laikus izņem nepieciešamos produktus no ledusskapja, lai tie sasiltu līdz istabas temperatūrai.

Receptē norādītais produktu daudzums paredzēts 13x23 cm veidnei.

8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
pūdercukurs vai kokosriekstu skaidiņas pasniegšanai230 gsviests100 gcukurs260 gmilti4 olas300 gcukurs32 gmilti160 mlcitronu sula, svaigi spiesta

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Izklāj veidni ar foliju.

2

Bļodā samaisa mīkstu sviestu ar miltiem un cukuru. Mīklu ieklāj cepamajā veidnē, saplacinot ar pirkstiem, lai tā viscaur būtu vienmērīgā biezumā. Liek krāsnī un cep 15-20 minūtes, līdz pamatne ir zeltaina.

3

Pa to laiku gatavo krēmu. Bļodā sakuļ cukuru ar miltiem. Olas iesit atsevišķā bļodiņā un sakuļ vienmērīgā masā. Tad olu masu pievieno cukura-miltu masai un iemaisa. Pievieno un iemaisa citronu sulu (izlasi šo rakstu, lai uzzinātu noderīgu padomu, kā no viena citrona izspiest pat trīs reizes vairāk sulas). Masu lej veidnē virs izceptās pamatnes.

4

Cep vēl 20 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē. Liek ledusskapī vismaz uz divām stundām.

5

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru vai kokosriekstu skaidiņām, griež kvadrātiņos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!