Foto: Fotofabrika.lv

"Ziemā ar salātiņiem vien nepietiek. Dvēsele prasa kaut ko sildošu, piemēram, ugunīgu pastu, karbonādes gabalu vai zupu. Šī zupa garšos visiem, īpaši jau frikadeļu zupas cienītājiem," tā savu recepti piesaka kulinārijas bloga "Pipars.lv" autors Rojs Puķe.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gvistas filejas maltā gaļa400 gkonservēti tomāti, sasmalcināti5 kartupeļi2 burkāni1 sīpols2 lūdens1 lauru lapa3 smaržīgie pipari pēc garšassāls sīpolloki, sakapāti

Pagatavošana

1

Burkānus, kartupeļus un sīpolu nomizo. Burkānu sagriež ripiņās, sīpolu – mazos kubiņos, kartupeļus –palielos kubiņos.

2

Katliņā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus. Pievieno kartupeļus un cep vēl 5 minūtes. Pievieno konservētus tomātus, ūdeni, lauru lapu, smaržīgos piparus un vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.

3

Maltai vistas gaļai pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Pēc izvēles var pievienot garšvielas. Ar aukstā ūdenī apmērcētu karoti atdala un vārošā zupā liek nelielas gaļas piciņas. Vāra vēl 7-8 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!