Foto: Частный архив

"Tasty" lasītāja Alika Sorokina recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka veselībai draudzīgu zaļo griķu plācenīšu recepti.

6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 tasezaļie griķi ūdens pēc garšassāls pēc garšaskurkuma, asafetīda, pipari0.5 TKsoda1 ĒKkokosriekstu eļļa

Pagatavošana

1

Griķus uz nakti pārlej ar aukstu ūdeni, lai tie būtu knapi pārklāti, un mērcē.

2

Nākamajā dienā sablendē izmērcētos griķus viendabīgā masā, tad tiem pievieno sāli, sodu un garšvielas.

3

Pannā sakarsē kokosriektu eļļu. Apcep plācenīšus zeltainus no abām pusēm. Pasniedz ar bezpiedevu jogurtu, kuram var pievienot ķiplokus vai zaļumus pēc izvēles.

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!