Foto: Privātais arhīvs

"Tasty" lasītājs Jānis Kursītis recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka sātīgas un gardas sojas granulu mērces recepti.

50Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

90 gsojas maltās gaļas granulas1 sīpols5 ķiploka daiviņas1 burkāns1 paprika2 bundžiņas konservētu pupiņu pēc garšassāls un pipari garšvielas un garšaugi pēc garšas"Spilva" saldskābā mērce

Pagatavošana

1

Sojas granulas ieber traukā, pārlej ar verdošu ūdeni. Pa to laiku nomizo un sakapā sīpolu. Sagriež papriku strēmelītēs. Burkānu nomizo un sarīvē. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

2

Nolej sojai ūdeni un nospiež granulu masu, lai tā nav pārlieku ūdeņaina.

3

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc pāris minūtēm pievieno soju, burkānus, ķiplokus, papriku un turpina cept, līdz dārzeņi ir gandrīz mīksti. Pievieno pupiņas, garšvielas un garšaugus.

4

Ja vēlas dažādot mērces garšu, beigās pielej saldskābo mērci vai iemaisa karija pulveri.

5

Mērce labi garšo gan ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru, gan ar rīsiem, griķiem, makaroniem vai kuskusu.

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!