Foto: Tasty For Me publicitātes foto

Veģetārajā variantā šo krēmzupu pasniedz ar ceptām sēnēm, bet var izmantot arī apceptas vistas filejas gabaliņus. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta "Tasty For Me" saimniece Sandra.

14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.2 kgķirbja mīkstums1 liels saldais kartupelis8 TKsvaigs ingvers, smalki sarīvēts8 ķiploka daiviņas8 ĒKsaldais krējums400 mlūdens pēc garšassāls PASNIEGŠANAI: šampinjoni vai vistas fileja eļļa apcepšanai pēc garšassāls un malti melnie pipari timiāns ķirbju sēklas saulespuķu sēklas

Pagatavošana

1

Katliņā ielej ūdeni, tajā liek gabalos sagrieztu ķirbi un vāra, līdz tas ir mīksts. Kad gatavs, nogriež uguni un atstāj ar visu ūdeni.

2

Atsevišķā katlā izvāra saldo kartupeli. Uz pannas apcep rupji sakapātu ķiploku un sarīvētu ingveru.

3

Tad visu pievieno katlā, kur ķirbis. Pielej saldo krējumu. Pieber sāli. Visu sablendē viendabīgā masā. Var ar rokas blenderi, var pārliet lielajā blenderī, ja taisa mazāku daudzumu.

4

Servē bļodiņā un pasniedz ar apceptām sēnēm vai vistas filejas gabaliņiem.

5

Pārkaisa ar ķirbju un saulespuķu sēkliņām un zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!