turku zirņu sautējums
Foto: Shutterstock
Aromātisks turku zirņu sautējums ar diētisko tītara malto gaļu - garšīga ideja ātrām vakariņām bez liekām kalorijām.
40Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gtītara maltā gaļa2 bundžas konservētu turku zirņu1 ĒKeļļa200 gķirštomāti2 ķiploka daivņas1 sarkanie sīpoli0.5 sarkanā paprika1 ĒKtomātu pasta1 laims1 saujakinza0.5 čili pipars1 TKcukurs pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku kubiņos. Sīpolu un ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Kinzu (to vari aizstāt ar pētersīļiem) sakapā. Čili piparu sakapā. Laimam norīvē mizu, izspiež sulu.

2

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc 2–3 minūtēm pievieno gaļu, turpina cept 5–6 minūtes, tad pievieno ķiplokus, čili piparus, tomātu pastu, cukuru, apmaisa un cep vēl 2–3 minūtes.

3

Pievieno pannas saturam papriku, cep 2-3 minūtes. Iemaisa turku zirņus, uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, laima mizu un sulu, sāli, visu apmaisa un sutina zem vāka uz nelielas uguns aptuveni 10 minūtes, līdz visas garšas ir "saprecējušās".

4

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

5

Pasniedz ar vārītiem rīsiem. Ja vēlas, var celt galdā kā ballīšu uzkodu, papildinot ar kukurūzas vai lavaša čipsiem (kā tos pagatavot, atklājām šajā receptē).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!