Foto: Paula Freimane

Ar gardo melleņu kūku bez olām un cukura bez sirdsapziņas pārmetumiem var mieloties arī kaloriju skaitītāji. Recepti iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:200 gcepumi bez cukura4 ĒKvīnogu kauliņu eļļa PILDĪJUMAM:300 ggrauzdēti Indijas rieksti2 glāzesmandeļu piens1 citrons (sula)300 gmellenes (svaigas vai saldētas)10 gstēvija vai 3 ĒK medus10 gželatīns

Pagatavošana

1

Indijas riekstus pārlej ar aukstu ūdeni un mērcē 4 stundas, tad ūdeni nolej.

2

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo kūkas veidni ar noņemamu malu.

3

Cepumus sasmalcina virtuves kombainā, pievieno eļļu un samaisa. Ieklāj cepumu masu kūkas veidnē, izlīdzinot un sablietējot ar glāzi, liek krāsnī uz 10–15 minūtēm.

4

Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens, uzbriedina 10 minūtes.

5

Indijas riekstus ar mandeļu pienu sablendē viendabīgā masā, lej bļodā.

6

Mellenēm pievieno laima sulu, stēviju un visu sablendē viendabīgā masā. Pievieno melleņu masu riekstu masai un samaisa.

7

Pāris ēdamkarotes pildījuma masas liek mazā katliņā un uzsilda. Pievieno želatīnu un karsē uz nelielas liesmas, nepārtraukti maisot, līdz želatīns izšķīdis.

8

Noņem katliņu no plīts, tā saturu pielej kūkas pildījuma pamatmasai un iemaisa.

9

Lej kūkas pildījumu virs pamatnes un liek ledusskapī uz 2–3 stundām.

10

Dekorē pēc vēlmēm.

Šajā video vari izsekot kūkas tapšanai soli pa solim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!