Foto: Dzintars Leja

Tradicionālā latviešu un arī suitu virtuvē ēdienu gatavošanā plaši izmantotas grūbas. Biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā suitu saimnieces Skaidrītes Nagliņas gatavotā grūbu un ogu deserta recepti. Vislabāk šo saldo ēdienu gatavot ogu laikā, bet ziemā var izmantot saldētavas ogu krājumus vai eksperimentēt ar klasiku, aizstājot ogas ar svešzemju augļiem.

5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gpērļu grūbas100 gupenes (svaigas vai saldētas)100 gērkšķogas (svaigas, saldētas vai no kompota)3 āboli3 ĒKmedus

Pagatavošana

1

Grūbas novāra, sekojot instrukcijai uz iepakojuma, nokāš, ieber lielākā bļodā un atdzesē.

2

Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos, liek katliņā, pievieno nedaudz ūdens un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz tie ir pašķīduši, tad pārliek savārīto ābolu masu bļodiņā un atdzesē.

3

Atdzesētām grūbām pievieno medu, atlaidinātas upenes, gabaliņos sagrieztas ērkšķogas (nesezonā tās var aizstāt ar kivi), ābolu masu (ātrākam rezultātam savārītos ābolus var aizstāt ar sablendētiem vai ar dakšu samīcītiem banāniem).

4

Visu samaisa, kārto deserta trauciņos, dekorē ar ogām vai augļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!