Foto: DELFI
Kraukšķīgi, saldi un ļoti garšīgi frī kartupeļi, kas pagatavoti no oranžās batātes jeb saldā kartupeļa. Garšos gan pašiem mazākajiem ēdājiem, gan lielākajiem.
25Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 kgsaldie kartupeļi, sagriezti plānās šķēlītēs20 gkartupeļu ciete pēc garšasolīveļļa pēc garšassāls garšvielas pēc vēlēšanās

Pagatavošana

1

Saldo kartupeli nomizo, sagriež salmiņos un saber palielā traukā. Virsū uzkaisa kartupeļu cieti un kārtīgi apmaisa, lai katrs kartupeļa gabaliņš noklātos vienmērīgi. Atstāj uz dažām minūtēm pastāvēt.

2

Pēc tam saldo kartupeļu salmiņus izkārto uz cepeškrāsns plāts, kurā noklāts cepampapīrs.

3

Kartupeļu salmiņus apsmidzina vai aplaista ar eļļu. Tad uzkaisa mazliet sāli vai citas garšvielas pēc vēlēšanās.

4

Uzkarsē krāsni līdz 210 grādiem, liek plāti iekšā un cep aptuveni 15–18 minūtes, līdz frī kartupeļi zeltaini un ar nedaudz kraukšķīgu garoziņu. Ja nepieciešams, cepšanas laiku paildzina par 2–4 minūtēm, bet nepārcep, lai kartupeļi nesadegtu!

Kad gatavi, izņem no krāsns un bauda siltus ar kādu gardu mērcīti, piemēram, krējuma mērci, jogurta mērci vai pašu gatavotu mājas kečupu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!