Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Burkānu torte ir labs triks Lieldienu zaķa pievilināšanai. Šī kārdinošā skaistule ir ne vien grandioza savos apmēros - ar to varēsi pamielot vismaz 12 saldummīļus, - bet arī grandiozi garšīga. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

24Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
BISKVĪTAM:320 gkviešu milti2 TKsoda2 TKcepamais pulveris1 ĒKkanēlis1 TKingvera pulveris0.75 TKsāls260 gcukurs310 mlaugu eļļa ar neitrālu garšu, piemēram, vīnogu kauliņu eļļa4 lielas olas (istabas T)1 ĒKvaniļas ekstrakts200 gsmalki sarīvēti burkāni100 gkokosriekstu skaidiņas60 gsasmalcināti valriekstu vai pekanriekstu kodoli KRĒMAM:450 gbezpiedevu krēmsiers50 gnesālīts sviests (istabas T)2 TKvaniļas ekstrakts350 gpūdercukurs120 mlsaldais krējums DEKORAM:60 gkokosriekstu skaidiņas60 gkokosriekstu plāksnītes cukura dekori zelta krāsā

Pagatavošana

1

Gatavo biskvītu. Sagatavo divas 23 cm diametra veidnes, ietauko tās ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.

2

Lielā traukā iesijā miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli un ingveru, noliek malā.

3

Bļodā lej eļļu, pievieno cukuru, ar mikseri kuļ 2 minūtes. Pievieno olas, iekuļot tās pa vienai.

4

Šķidrajam maisījumam pievieno sauso sastāvu un uz lēniem apgriezieniem iemaisa, līdz neredz miltus, bet nepārmaisot mīklu.

5

Pievieno mīklai burkānus, kokosriekstus un pekanriekstus, visu samaisa viendabīgā masā, izmantojot koka karoti.

6

Sadala divās veidnēs un cep iepriekš līdz 150 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 45 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

7

Kad biskvīti ir izcepti, tos izņem no krāsns, 15 minūtes atdzesē veidnēs, tad izņem no veidnēm un atdzesē pilnībā.

8

Biskvītus ietin pārtikas plēvē un ieliek saldētavā uz 2 stundām sastingt, jo tad tos būs vieglāk sagriezt.

9

Tikmēr dekoram nepieciešamās kokostriekstu skaidiņas un plāksnītes izklāj uz cepumu pannas un apbrūnina līdz 160 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 4-6 minūtes, tad noliek atdzesēt.

10

Pagatavo krēmu. Saputo krēmsieru ar vaniļas ekstraktu. Pievieno pūdercukuru un turpina putot 2 minūtes. Tad pievieno sviestu un saputo viendabīgā masā.

11

Pēdējo pievieno saldo krējumu un kul vēl aptuveni 2 minūtes. Krēmu var uzglabāt leduskapī, pirms lietošanas samaisot.

12

Biskvītus ņem ārā no saldētavas un pārgriež horizontāli uz pusēm, lai sanāk 4 biskvīti.

13

Veido torti, pārziežot ar krēmu biskvīta ripas, tortes augšu un malas. Malas dekorē ar apbrūnināto kokosriekstu skaidiņu-plāksnīšu maisījumu.

14

Pāri palikušo krēmu ievieto konditorejas maisiņā ar piemērotu uzgali un dekorē torti.

15

Pārkaisa ar cukura dekoriem un liek torti leduskapī uz nakti.

Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!