Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Ar aromātisku kafiju piesūcinatā kūkas pamatne patīkami harmonē ar zemeņu vasarīgo garšu krēmīgajā jogurta pildījumā un svaigo ogu želeju. Bezgrēka kūkas recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

700 gzemenes300 gaprikozes400 gliess bezpiedevu jogurts200 gvājpiena biezpiens50 gželatīns pēc garšasstēvija vai cits cukura aizvietotājs1 paciņa želatīna tortēm (nopērkams lielveikalos) PAMATNEI:250 gpilngraudu sausiņi2 ĒKšķīstošā kafija2 ĒKsviests250 mlkarsts ūdens3 ĒKbrūnais cukurs

Pagatavošana

1

Zemenes 500 gr (~200gr dekorēšanai)

2

Iemērc želatīnu un uzbriedina. Izšķīdina vai sasmalcina cukura aizvietotāju.

3

Sablendē viendabīgā masā 500 g zemeņu, aprikozes, jogurtu un biezpienu, pievieno cukura aizvietotāju.

4

Pagatavo stipras un saldas šķīstošās kafijas krūzi, kurai pievieno arī sviestu.

5

Sasmalcina rudzu sausiņus, pielej klāt kafiju. Mitro masu ieblietē formā ar noņemamām malām, ieliek uz 30 minūtēm ledusskapī.

6

Pa to laiku karstā ūdens peldē izšķīdina uzbriedināto želatīnu un mazliet atdzisušu pievieno sablendētajai ogu-jogurta masai.

7

Masu lej virsū kūkas pamatnei – liek aukstumā sastingt uz 1-2 stundām. Kad tā sastingusi, uz tās kārto svaigas zemenes.

8

Sagatavo caurspīdīgo tortes želeju un pārlej ogas, liek aukstumā sastingt.

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Ēdiena uzturvērtība (100 g):

Olbaltumvielas – 6,4 g
Ogļhidrāti – 16,1 g
Tauki – 1,0 g
Kilokalorijas – tikai 102!

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!