4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.5 lūdens200 gmiežu putraimi200 gbiezpiens vai rūgušpiens šķipsnasāls
Pagatavošana
1
Aukstā ūdenī ieber putraimus, sāli un ļauj vārīties, kamēr putra uzmet pirmo burbuli.
2
Noņem putas, beidz vārīt, tad ar karoti ieliek putrā biezpienu vai rūgūšpienu un iemaisa, lai izveidojas kunkuļi un daļēji savelkas biezpienā.
3
Siltu skābputru pasniedz ar saldo krējumu vai bez tā – tas pēc gaumes.
4
Pāri palikušo putru noliek vēsā vietā un jau nākamajā dienā var izmantot kā strebekli slāpju remdēšanai. Ar katru dienu putra ieskābs arvien vairāk. Ja tā sāk kļūt par skābu, pievieno svaigu pienu.
5
Pilnai laimei auksto skābputru bauda, piekožot sālītu siļķi.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit