Foto: Dzintars Leja
Skābputru var dēvēt par auksto zupu suitu gaumē, jo karstajā vasaras darbu cēlienā šis atvēsinošais strebeklis gan atveldzēja, gan sniedza sāta sajūtu. Skābputru var baudīt arī siltu, aizdarot to ar saldo krējumu. Recepti no suitu saimnieces Skaidrītes Nagliņas krājumiem piedāvā biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"".
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 lūdens200 gmiežu putraimi200 gbiezpiens vai rūgušpiens šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Aukstā ūdenī ieber putraimus, sāli un ļauj vārīties, kamēr putra uzmet pirmo burbuli.

2

Noņem putas, beidz vārīt, tad ar karoti ieliek putrā biezpienu vai rūgūšpienu un iemaisa, lai izveidojas kunkuļi un daļēji savelkas biezpienā.

3

Siltu skābputru pasniedz ar saldo krējumu vai bez tā – tas pēc gaumes.

4

Pāri palikušo putru noliek vēsā vietā un jau nākamajā dienā var izmantot kā strebekli slāpju remdēšanai. Ar katru dienu putra ieskābs arvien vairāk. Ja tā sāk kļūt par skābu, pievieno svaigu pienu.

5

Pilnai laimei auksto skābputru bauda, piekožot sālītu siļķi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!