10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 lsilts ūdens30 gcietais raugs2 ĒKcukurs5 ĒKmilti1.4 kgmilti1.5 ĒKsāls2 ĒKeļļa pēc garšasķiploki vai ķiplolu granulas300 gvārītas sarkanās bietes vai blendēti lakši2 ĒKetiķis
Pagatavošana
1
Atsevišķi sarīvē vārītas sarkanās bietes un aplej ar etiķi, atstāj ievilkties. Biešu vietā var izmantot līdzvērtīgu daudzumu sablendētu lakšu, nātru, spinātu vai burkānus, kabačus, ķirbjus (dārzeņiem jābūt vārītiem vai kaltētiem).
2
Sagatavo rauga mīklu. Siltā ūdenī iejauc raugu, cukuru un 5 ēdamkarotes miltu, visu samaisa viendabīgā masā, atstāj uzrūgt 10 minūtes.
3
Izsijā 1,4 kg miltu, pieber sāli, pievieno eļļu, ķiplokus, sagatavoto ieraugu un bietes. Visu kārtīgi izmīca un siltumā uzraudzē vienu stundu.
4
Sadala mīklu, savirpina bagetes formā. Cep līdz 230 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit