Foto: Privātais arhīvs
Mājās ceptie maizes kukulīši pārsteigs ne vien ar garšu daudzveidību, bet arī ar košajām krāsām. Recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lsilts ūdens30 gcietais raugs2 ĒKcukurs5 ĒKmilti1.4 kgmilti1.5 ĒKsāls2 ĒKeļļa pēc garšasķiploki vai ķiplolu granulas300 gvārītas sarkanās bietes vai blendēti lakši2 ĒKetiķis

Pagatavošana

1

Atsevišķi sarīvē vārītas sarkanās bietes un aplej ar etiķi, atstāj ievilkties. Biešu vietā var izmantot līdzvērtīgu daudzumu sablendētu lakšu, nātru, spinātu vai burkānus, kabačus, ķirbjus (dārzeņiem jābūt vārītiem vai kaltētiem).

2

Sagatavo rauga mīklu. Siltā ūdenī iejauc raugu, cukuru un 5 ēdamkarotes miltu, visu samaisa viendabīgā masā, atstāj uzrūgt 10 minūtes.

3

Izsijā 1,4 kg miltu, pieber sāli, pievieno eļļu, ķiplokus, sagatavoto ieraugu un bietes. Visu kārtīgi izmīca un siltumā uzraudzē vienu stundu.

4

Sadala mīklu, savirpina bagetes formā. Cep līdz 230 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!