Recepte no saimnieces Rudītes Rērihas mājas kafejnīcas "Sātig' un sveitig' pabūšen' baznīc's dārze", kuru būs iespējams apmeklēt Lībiešu mājas kafejnīcu dienu ietvaros 1. un 2. jūnijā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Atrod kļavu un liepu, kas aug attāli no transporta zonām un citiem piesārņojuma avotiem.
Apjūsmo, apbrīno, izveido kontaktu. Pateicas par koku skaistumu un devīgumu. Plūc ziedus un lapiņas ar sajūsmu, tad nenoplūc vairāk kā vajadzīgs.
Ziedus un lapas noblanšē vieglā cukura sīrupā.
Citronus nomizo, raugoties, lai būtu kārtīgi atdalīta mizas baltā kārta un āda ap daiviņām. Mīkstumu sablendē kopā ar ziediem, lapām un pūdercukuru.
Iegūtajai masai pievieno kefīru, samaisa.
Atsevišķi saputo saldo krējumu. Pievieno kefīra masai, samaisa.
Liek saldētavā. Apmēram reizi divās stundās kārtīgi sakuļ stingstošo maisījumu ar mikseri. Notur saldētavā 16 – 18 stundas. Var pasniegt ar vieglu bezē vai maigu zefīru.
Lai labi garšo!