Foto: Publicitātes foto
Maijs ir bagāts skaistiem svētkiem un notikumiem – bērnudārza izlaidums, brīvlaika sākums, pirmās dārza viesības... Pārsteidz lielos un mazos kārumniekus ar ciparkūku! Izvēlies kādu zīmīgu skaitli un pavisam vienkārši pagatavo kūku no "Selgas" cepumiem!
180Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

24 cepumi "Selga"150 gskābens ievārījums ogas, augļi un rieksti dekoram350 gsaldais krējums175 gcukurs700 gbezpiedevu kēmsiers

Pagatavošana

1

Gatavo krēmu. Bļodā lej saldo krējumu, pievieno cukuru un ar mikseri sakuļ vijīgās putās. Pievieno putukrējumam krēmsieru un iekuļ, līdz masa ir viendabīga.

2

Pilda krēmu konditorejas maisiņā ar piemērotu uzgali.

3

No cepumiem veido kūkas pamatni, saliekot tos cieši vienu pie otra, lai izveidotu vēlamo ciparu vai burtu.

4

Cepumus pārklāj ar krēma bumbiņām, starp tām ziež ievārījumu.

5

Liek nākamo cepumu kārtu, tad atkal krēmu un ievārījumu, tā turpinot veidot kūku, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

6

Virsējo kūkas kārtu pārklāj ar krēma bumbiņām, dekorē ar ogām un drupinātiem riekstiem.

7

Pirms pasniegšanas ļauj kūkai ievilkties vismaz pāris stundas vai, vēl labāk, pagatavo to jau iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas un uz nakti liek ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!