Foto: Vida Press
Šī saldējuma pagatavošanai nav nepieciešama īpaša ierīce. Tā kā sastāvā nav saldā krējuma, galu galā saldējums varbūt nav tik krēmīgs, tomēr garšas burvībai tas nekādi nekaitē. No norādītajiem daudzumiem iegūsi apmēram 1 litru saldējuma.
360Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

385 gkondensētais piens ar cukuru380 gkondensētais piens bez cukura500 mlpiens1 TKmalts kanēlis PASNIEGŠANAI: malts kanēlis

Pagatavošana

1

Visas sastāvdaļas sakuļ viendabīgā masā.

2

Topošo saldējumu lej lēzenā, aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā. Saldē aptuveni 1-2 stundas vai līdz brīdim, kad masā sāk veidoties ledus kristāli.

3

Izņem trauku no saldētavas, ar dakšiņu samaisa, lai šķīdinātu veidojošos kristālus. Liek masu atpakaļ saldētavā.

4

Pēc stundas izņem trauku no saldētavas un vēlreiz samaisa ar dakšiņu. Liek atpakaļ saldētavā un pilnībā sasaldē.

5

Lai našķotos ar pašgatavoto kārumu, apmēram 30 minūtes pirms pasniegšanas saldējumu jāizņem no saldētavas, lai tas nedaudz atkustu. Liek porciju trauciņos un pārkaisa ar kanēli.

*Ja vēlas krēmīgāku kārumu, to gatavo saldējuma mašīnā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!