Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ar asu nazi ādā iegriež "režģi" un ierīvē ar garšvielu maisījumu. (Ķīniešu piecu garšvielu maisījuma atrašana varētu būt izaicinājums, to visos veikalos neatrast, bet te atradīsi padomu, kā to pagatavot mājās).
Uzsilda pannu un liek uz tās pīles krūtiņas ar ādu uz leju.
Uz vidējas liesmas cep 4-5 minūtes, līdz sāk izdalīties pīles tauki. Apgriež gaļu un cep vēl 3-5 minūtes, atkarībā no tā, cik saceptu gaļu vēlies iegūt. Gatavo gaļu noņem no pannas un ļauj tai atpūsties.
Tikmēr gatavo rabarberus: pannā izkausē sviestu, pievieno notīrītus un sagrieztus rabarberus. Cep aptuveni minūti, tad pievieno etiķi, cukuru un anīsa zvaigzni(ja tās nav, tad mērcei pievieno šķipsnu ķīniešu garšvielu maisījuma). Visu sautē, līdz rabarberi kļūst mīksti. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
Gaļu sagriež šķēlītēs un pasniedz nekavējoties – ar rabarberu mērci.
Lai labi garšo!