Foto: Vida Press
Tradicionāli Spānijā sangriju gatavo no sarkanvīna, limonādes un augļiem, bet, lūk, netradicionālāka versija – baltvīns, kas pārvērsts "saldējumā". No norādītajiem daudzumiem iegūsi 8-10 porcijas.
360Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

SĪRUPAM:250 gcukurs125 mlūdens1 citrona sula SALDĒJUMAM:500 mlsauss baltvīns4 gab.šķēlēs sagriezti nektarīni

Pagatavošana

1

Gatavo sīrupu: visas sastāvdaļas liek neliekā patliņā un karsē, nepārtraukti maisot, līdz cukurs izkusis.

2

Uz vidējas liesmas karsē apmēram 5 minūtes, tad noņem no plīts un pilnībā atdzesē.

3
4

Gatavo saldējumus: sajauc vīnu un sīrupu. Saldējuma veidnēs liek augļu šķēlītes, pārlej ar vīna un sīrupa maisījumu un saldē 2 stundas.

5

Gandrīz sasalušajā masā sprauž saldējuma kociņus un liek atpakaļ saldētavā uz 2-3 stundām vai visu nakti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!