Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
Lietuvā ir iecienīti daudzi biezpiena siera gatavošanas veidi, bet viens no populārākajiem ir svaigpiena siers. Tradicionāli to gatavo, nenokrejotu saldo pienu karsējot uz nelielas uguns, tad pielejot tādu pašu rūgušpiena daudzumu. Savilkto masu salej siera maisā, notecina un nospiež. Saldos sierus ēd svaigus vai nedaudz apžāvētus – ilgākai uzglabāšanai tie nav piemēroti.

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.

180Minūtes
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 lpiens1 kgbiezpiens

Pagatavošana

1

Pienu uzkarsē, līdz tas ir verdošs, bet vēl neburbuļo.

2

Ber karstajā pienā biezpienu un nepārtraukti maisa, līdz masa sāk savilkties kunkuļos.

3

Tad noceļ katlu no uguns un atdzesē.

4

Atdzisušo biezpienu izsmeļ no sūkalām, ber iepriekš ūdenī samitrinātā siera maisā vai marlē, iesien un nopresē vismaz stundu.

Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
5

Sieru izņem no auduma, griež šķēlēs un bauda tāpat vai pasniedz ar ievārījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!