Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.
180Minūtes
2Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
5 lpiens1 kgbiezpiens
Pagatavošana
1
Pienu uzkarsē, līdz tas ir verdošs, bet vēl neburbuļo.
2
Ber karstajā pienā biezpienu un nepārtraukti maisa, līdz masa sāk savilkties kunkuļos.
3
Tad noceļ katlu no uguns un atdzesē.
4
Atdzisušo biezpienu izsmeļ no sūkalām, ber iepriekš ūdenī samitrinātā siera maisā vai marlē, iesien un nopresē vismaz stundu.
5
Sieru izņem no auduma, griež šķēlēs un bauda tāpat vai pasniedz ar ievārījumu.
Lai labi garšo!
Līgo svētku un Jāņu receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiLietuviešu nacionālā virtuvePasniegt atdzesētuSiera un biezpiena uzkodasBiezpiensPiens
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit