siers Jāņi
Foto: Shutterstock
"Šī ir viena no vieglāk pagatavojamām Jāņu siera receptēm, kas izdodas vienmēr! Pat, ja nekad neesi gatavojis sieru, izmēģini! Iespējams, šie ir tieši tie Jāņi, kurus tu atcerēsies kā reizi, kad ciemiņus pamieloji ar gardu paša sietu sieru," pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Līga Druka-Smalkā.
360Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

6 lpiens3 olas pēc garšassāls500 mlkefīrs pēc garšasķimenes2 ĒKsviests

Pagatavošana

1

Pienu liek karsēt, pieber sāli pēc garšas un ķimenes.

2

Kad piens sāk pacelties, putot, pielej kefīru, pievieno viegli sakultas olas un sviestu.

3

Patur uz uguns un maisa, līdz sāk atdalīties biezpiens un sūkalas, tad nokāš.

4

Liek marlē, aizsien un liek zem sloga uz pāris stundām.

Padoms! Ja ar kefīra skābumu nepietiek, lai piens saietu biezpienā, tad pievieno šķipsnu citronskābes vai citrona sulas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!