360Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
6 lpiens3 olas pēc garšassāls500 mlkefīrs pēc garšasķimenes2 ĒKsviests
Pagatavošana
1
Pienu liek karsēt, pieber sāli pēc garšas un ķimenes.
2
Kad piens sāk pacelties, putot, pielej kefīru, pievieno viegli sakultas olas un sviestu.
3
Patur uz uguns un maisa, līdz sāk atdalīties biezpiens un sūkalas, tad nokāš.
4
Liek marlē, aizsien un liek zem sloga uz pāris stundām.
Padoms! Ja ar kefīra skābumu nepietiek, lai piens saietu biezpienā, tad pievieno šķipsnu citronskābes vai citrona sulas.
Lai labi garšo!
Ātri pagatavojami ēdieniĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiVārīšanaPasniegt atdzesētuSiera un biezpiena uzkodasOlasPiensSviestsĶimenesKefīrsLatviešu nacionālā virtuve
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit