Foto: Privātais arhīvs
"Gurķīši nolasīti, taps kāds kārums ziemai. Šie ir mūsu mājās iecienīti salātiņi. Salāti nav jāpasterizē, tie stāv ļoti labi visu ziemu, un ledusskapis nav nepieciešams," recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

No šī produktu daudzuma sanāk trīs 0.5 l burkas un viena 0.2 l burka salātu.

9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kggurķi2 kgpaprika1 liels sīpols MARINĀDEI:200 mlūdens100 mletiķis 9%100 gcukurs1 ĒKsāls1 ĒKsinepju sēklas

Pagatavošana

1

Sagriež gurķus, papriku un sīpolus.

Foto: Privātais arhīvs
2

Vāra marinādi, saliekot katlā visas sastāvdaļas.

3

Kad marināde vārās, ber iekšā sīpolus un karsē 5 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs
4

Tad pievieno papriku, gurķus un karsē vēl 5 minūtes, visu maisot.

Foto: Privātais arhīvs
5

Karstu masu lej burkās un aizskrūvē ar vāciņiem.

Ja salātus pēc izņemšanas no burkas sagriež sīkāk, pievieno gabaliņos sagrieztus vārītos kartupeļus, krējumu un nedaudz majonēzes, sanāk gardi ātrie salāti ikdienai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!