Foto: Privātais arhīvs
Ķīnas saldskābā mērce ir lieliska piedeva rīsu un makaronu ēdieniem. Apcepot pannā vistas gabaliņus un tos pāris minūtes pasutinot mērcē, tiksi pie ātrām, gardām vakariņām. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kgtomāti300 gsīpoli300 gpaprika300 gburkāni3 mazās bundžiņas konservētu ananasu (riņķīšos)160 gcukurs3 ĒKsāls3 ĒKkartupeļu ciete0.5 TKmalti melnie pipari275 mletiķis 9%

Pagatavošana

1

Tomātus, sīpolus, papriku un burkānus sasmalcina, liek katlā, pievieno etiķi (ja izmanto 70% etiķa esenci, būs nepieciešamas 2–3 ĒK), pārējās sastāvdaļas (izņemot ananasus un cieti) un vāra 20–30 minūtes.

2

Tad pieliek gabaliņos sagrieztus ananasus un vāra vēl 5 minūtes.

3

Noņem no uguns un iemaisa kartupeļu cieti, kuru izšķīdina ananasiem nolietajā sīrupā.

4

Karstu pilda burkās un aizskrūvē. Nav jāpasterizē.

Ja vēlies, lai mērce ir pikantāka, vari papildināt recepti ar čili pipariem, rīvētu ingveru vai ķiplokiem pēc garšas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!