Foto: Publicitātes foto
Aromātisko liepziedu tēju var ne tikai malkot, lai sasildītos, bet arī izmantot šašlika marinēšanai. Recepti piedāvā pavārs Renārs Purmalis.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgcūkgaļas kakla karbonāde2 saujasliepziedu tēja1 citrons (izspiesta sula) pēc garšassāls1 ĒKmedus

Pagatavošana

1

Liepziedu tēju liek traukā, kur marinēs šašliku, un aplej ar karstu ūdeni. Ļauj, lai tēja kārtīgi ievelkas un atdziest.

2

Atdzisušajā tējā liek mazos gabalos sagrieztu cūkgaļu, marinādei pievieno medu un citronu sulu. Atstāj pa nakti ievilkties.

3

Sāli klāt liek tikai cepot, jo tas no gaļas izvelk lielu daļu ūdens, gaļu padarot sausāku.

4

Cūkgaļu dur uz iesmiem un cep uz karstām restēm, kamēr gaļa gatava.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!