Foto: Privātais ahīvs
"Gurķu pilns dārzs? Nezini kur tos likt? Cep! Šī brīnumgarda recepte sen atpakaļ tika noskatīta kādā Latvijas televīzijas raidījumā. Visu savu mūžu esmu ienīdusi sīpolus - man tie nekad nav garšojuši, bet šajā receptē – ņammm, tik garšīgi!" tā mūsu lasītāja Jana Šlika.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

gurķi sīpoli eļļa cepšanai tomātu mērce sāls un malti melnie pipari skābs krējums pasniegšanai

Pagatavošana

1

Sīpoli un gurķi nepieciešami attiecībā 1:1 – cik daudz gurķu, tikpat daudz sīpolu.

Foto: Privātais arhīvs
2

Sagriež sīpolus "skaidiņās", tos pirmos arī liek uz pannas un sakarsētā eļļā apcep zeltaini brūnus, taču ne kraukšķīgus.

Foto: Privātais ahīvs
3

Griež gurķus gareniski četrās daļās un tad aptuveni 5 mm biezās šķēlītēs. Gurķus cep, līdz tie kļūst tādi kā caurspīdīgi.

Foto: Privātais arhīvs
4

Kad gurķi sacepti, pievieno garšvielas pēc gaumes. Visu sajauc ar tomātu mērci un salāti ir gatavi!

5

Pasniedzot pievieno zaļumus un skābo krējumu. Ja vēlas, var piecept klāt arī malto gaļu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!