9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
350 gkupāti vai mednieku desiņas800 gsavā sulā konservēti tomāti gabaliņos125 gar tvaiku apstrādāti rīsi1 sīpols2 ķiploka daiviņas1 ĒKeļļa2 ĒKtomātu mērce1 buljona kubiņš pēc garšaspipari
Pagatavošana
1
Sīpolu sagriež nelielos kubiņos, ķiploku smalki sakapā.
2
Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolu, kā arī ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno kupātu gaļu, kas izņemta no apvalka vai arī ripiņās sagrieztas medinieku desiņas. Viegli apcep.
3
Pievieno aptuveni litru ūdens, tomātu gabaliņus, buljona kubiņu, tomātu mērci un piparus. Visu vāra uz lēnas uguns 15 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
4
Zupai pievieno rīsus un turpina vārīt, līdz tie mīksti - vēl aptuveni 15 minūtes.
5
Pasniedz karstu ar dillēm, krējumu un maizīti, ja vēlas.
Lai labi garšo!
Piknika ēdienu receptesLīgo svētku un Jāņu receptesPipariRīsiTomātu mērceĶiplokiGaļas zupasvidējiSīpoliIkdienas maltīteiKonservēti tomātidesa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit