9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
100 ggriķi1 ĒKgraudu sinepes80 ggrieķu jogurts1 ķiploka daiviņa diļļu buntīte40 grukola vai citi salāti120 gkūpināts lasis vai cita kūpināta zivs200 gvārītas bietes pēc garšassāls un malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Katliņā uzvāra 400 ml ūdens ar šķipsnu sāls, pieber griķus un vāra 15 minūtes. Ļauj atdzist.
2
Gatavo mērcīti. Jogurtu sajauc ar sinepēm, pievieno ķiploka daiviņu, kas izspiesta caur spiedi, sakapātas dilles, kā arī sāli un piparus pēc garšas.
3
Bietes sagriež kubiņos, lasi sadala mazākos gabaliņos.
4
Kārto salātus – divās vidēji lielās burciņās liek sastāvdaļas šādā secībā: mērce, salātlapas, griķi, lasis un bietes.
5
Aizskrūvētās burciņas uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas burciņu sakrata/apmaisa, lai mērcīte noklātu visus salātus.
Lai labi garšo!
Pasniegt atdzesētuBietesDillesGraudu sinepesGrieķu jogurtsGriķiLasisZivju un jūras produktu salātiRukola
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit