Foto: Publicitātes foto
Vasara ir īpašs laiks – tā ir iespēja svaigā gaisā būt gandrīz nepārtraukti, atpūšoties, izklaidējoties, svinot, strādājot un darot arī pavisam ikdienišķas lietas, piemēram, gatavojot un ieturot maltīti. Salātu recepti piknikam pie dabas krūts piedāvā kulinārijas blogere Betija Kalēja sadarbībā ar AS “Dobeles dzirnavnieks”.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 ggriķi1 ĒKgraudu sinepes80 ggrieķu jogurts1 ķiploka daiviņa diļļu buntīte40 grukola vai citi salāti120 gkūpināts lasis vai cita kūpināta zivs200 gvārītas bietes pēc garšassāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Katliņā uzvāra 400 ml ūdens ar šķipsnu sāls, pieber griķus un vāra 15 minūtes. Ļauj atdzist.

2

Gatavo mērcīti. Jogurtu sajauc ar sinepēm, pievieno ķiploka daiviņu, kas izspiesta caur spiedi, sakapātas dilles, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

3

Bietes sagriež kubiņos, lasi sadala mazākos gabaliņos.

4

Kārto salātus – divās vidēji lielās burciņās liek sastāvdaļas šādā secībā: mērce, salātlapas, griķi, lasis un bietes.

5

Aizskrūvētās burciņas uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas burciņu sakrata/apmaisa, lai mērcīte noklātu visus salātus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!