andras slepenie faili - 306
Foto: Privātā arhīva foto
"Mājās gatavota maltīte var pārtrumpot pat restorānu ēdienkarti, ja ļaujas izdomai," tā gaileņu kiša recepti piesaka Matīss. Viņš atklājis, ka ēst gatavošana viņam sagādā prieku un nav jau žēl arī dalīties savā veikumā ar citiem!
60Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:150 gsviests2 glāzesmilti1 gab.olas0.5 TKsāls1 TKcukurs1 TKcepamais pulveris50 mlūdens PILDĪJUMAM:0.5 lgailenes40 gsviests150 gspināti (der arī citi zaļumi) saujadilles200 gžāvēta gaļa200 gsvaigais siers250 gķirštomāti2 gab.olas100 gsiers1 gab.ķiploka daiviņa

Pagatavošana

1

Visas mīklas sastāvdaļas sajauc bļodā un mīca, kamēr mīkla kļūst viendabīga un nelīp pie rokām. Var variēt ar miltu un ūdens daudzumu, ja nepieciešams iegūt vajadzīgo konsistenci. Pēc tam mīklu uz 10 minūtēm liek ledusskapī.

2

Tikmēr gatavo pildījumu. Uzkarsētā pannā liek sviesta kubiņu. Kad tas izkusis, apcep smalki sagrieztu ķiploku, pievieno gailenes un cep vēl 10-15 minūtes.

3

Sagriež spinātus vai salātus, dilles, tomātus un gaļu smalkos gabalos. Var izvēlēties nevis ķirštomātus, bet lielākus, ja vien tie ir stingri un aromātiski. Tāpat var pievienot arī sīpolus, ja garšo.

4

Pievieno olas un pusi no svaigā siera iepakojuma. Pievieno apceptas gailenes. Sieru sarīvē un vai nu pievieno maisījumam vai arī uzkaisa vēlāk pīrāgam pa virsu. Visu kārtīgi samaisa ar rokām.

5

Izveidotajā mīklas formā izsmērē atlikušo svaigā siera iepakojuma saturu. Iekšā liek sagatavoto maisījumu. Ja ir vēlme, var nolocīt mīklas maliņas, tā veidojot groziņu.

6

Kišu cep 30 minūtes 180-190 grādu temperatūrā. Var ēst gan siltu, gan atdzesētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!