12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
700 gtomāti2 gurķi70 gsīpoli2 lauru lapas pēc garšassmaržīgie un melnie graudu pipari pēc garšasķiploka daiviņas MARINĀDEI:400 mlūdens60 getiķis (9%)15 gsāls25 gcukurs20 gželatīns
Pagatavošana
1
Sīpolus nomizo, sagriež plānos gredzenos. Gurķus sagriež šķēlītēs. Tomātus sagriež mazākos gabalos, liek burkās pamīšus ar sīpoliem. Ja tomātiņi mazi, tos burkās liek bez griešanas, tikai katru iebaksta ar dakšiņu, lai tie neplīstu. Katrā burkā ieliek arī lauru lapas, piparus, kādu ķiploka daiviņu un gurķa sķēlīti.
2
Gatavo marinādi. Želatīnu ber trauciņā un pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un karsē. Kad ūdens uzvārījies, pievieno etiķi, noņem marinādi no plīts, mazliet atdzesē un iemaisa želatīnu.
3
Lej marinādi burciņās, liek burkas līdz 50 grādiem sakarsētā ūdens peldē un karsē aptuveni 5-8 minūtes, līdz redzams, ka gurķu šķēles mainījušas krāsu.
4
Izņem un aizvalcē.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit